Algemene voorwaarden

Goede afspraken maken goede vrienden!

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op deze website en op de transacties die betrekking hebben op onze producten en diensten. U kan gebonden zijn aan bijkomende contracten in verband met u relatie met ons of met producten of diensten die u van ons ontvangt. Indien bepalingen van de aanvullende overeenkomsten in strijd zijn met bepalingen van deze voorwaarden, zullen de bepalingen van die aanvullende overeenkomsten voorrang hebben.

1. Definities

  • VIZZY: VIZZY, gevestigd te Fuselierstraat 8, BTW-nummer BE 0771.904.224.
  • Opdrachtgever: De natuurlijke persoon of rechtspersoon die gebruik maakt van de diensten van VIZZY.
  • Overeenkomst: Elke wederzijdse afspraak tussen VIZZY en de opdrachtgever.
  • Diensten: Onder de diensten vallen onder andere de ontwikkeling van websites en webshops, grafisch design, hosting van websites en domeinnamen.

2. Toepasselijkheid

2.1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes, overeenkomsten en diensten die VIZZY aanbiedt en uitvoert.

2.2. Afwijkingen van deze algemene voorwaarden zijn alleen geldig indien deze uitdrukkelijk schriftelijk door beide partijen zijn overeengekomen.

3. Offertes en Aanbiedingen

3.1. Alle offertes van VIZZY zijn vrijblijvend en 30 dagen geldig, tenzij anders overeengekomen.

3.2. VIZZY behoudt zich het recht voor om prijzen en voorwaarden te wijzigen voordat een overeenkomst is gesloten.

3.3. Een overeenkomst komt tot stand zodra de opdrachtgever akkoord gaat met de offerte van VIZZY.

4. Uitvoering van de Overeenkomst

4.1. VIZZY spant zich in om de diensten naar beste inzicht en vermogen uit te voeren.

4.2. VIZZY heeft het recht bepaalde werkzaamheden te laten verrichten door derden.

4.3. Opdrachtgever dient alle noodzakelijke gegevens, materialen en informatie tijdig en volledig aan te leveren om de uitvoering van de diensten mogelijk te maken.

5. Levering en Oplevering

5.1. VIZZY zal zich inspannen om de afgesproken levertermijnen na te komen, maar deze termijnen zijn slechts indicatief en niet bindend.

5.2. Bij oplevering van een website, webshop of grafisch ontwerp dient de opdrachtgever binnen 14 dagen eventuele gebreken schriftelijk te melden. Na deze termijn wordt de dienst als geaccepteerd beschouwd.

6. Eigendomsvoorbehoud

6.1. Alle door VIZZY opgeleverde websites, webshops, grafische ontwerpen en andere producten blijven eigendom van VIZZY totdat de opdrachtgever de volledige overeengekomen vergoeding heeft voldaan.

6.2. Indien de opdrachtgever niet tijdig of volledig betaalt, behoudt VIZZY zich het recht voor om de betreffende website, webshop of het ontwerp offline te halen of het gebruik ervan te beperken totdat volledige betaling is voldaan.

7. Hosting en Domeinnamen

7.1. Bij hosting- en domeinnaamregistratie biedt VIZZY haar diensten als tussenpersoon aan.

7.2. De hosting van websites en domeinnamen wordt geleverd op basis van een vooraf overeengekomen termijn en kan jaarlijks worden verlengd, tenzij anders overeengekomen.

7.3. Opzegging van hosting- en domeinnaamdiensten dient ten minste drie (3) maanden voor het einde van de overeengekomen termijn schriftelijk te gebeuren. Bij het niet tijdig opzeggen wordt de overeenkomst automatisch met één (1) jaar verlengd, om de continuïteit van de bereikbaarheid van de website te waarborgen.

7.4. VIZZY is niet aansprakelijk voor storingen of technische problemen die voortkomen uit externe hostingproviders of registrars.

8. Betalingen en Facturering

8.1. Facturen worden verstuurd op basis van de overeengekomen tarieven en betalingsschema’s zoals vermeld in de offerte of overeenkomst.

8.2. Betalingstermijn is 30 dagen na factuurdatum, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen.

8.3. Indien de opdrachtgever niet tijdig betaalt, heeft VIZZY het recht om de werkzaamheden op te schorten totdat de betaling is voldaan.

8.4. Bij laattijdige betaling is de opdrachtgever wettelijke rente en eventuele incassokosten verschuldigd.

9. Garanties en aansprakelijkheid

9.1 Niets in dit artikel zal een wettelijk voorgeschreven garantie beperken of uitsluiten waarvan het onrechtmatig zou zijn om deze te beperken of uit te sluiten. Deze website en alle inhoud op de website worden aangeboden op een “zoals het is” en “zoals beschikbaar” basis en kunnen onnauwkeurigheden of typografische fouten bevatten. Wij verwerpen uitdrukkelijk alle garanties van welke aard dan ook, hetzij uitdrukkelijk of impliciet, met betrekking tot de beschikbaarheid, nauwkeurigheid of volledigheid van de Inhoud. Wij garanderen niet dat:

  • deze website of onze inhoud aan uw eisen zal voldoen;
  • deze website beschikbaar zal zijn op een ononderbroken, tijdige, veilige of foutloze basis.

9.2 Niets op deze website is bedoeld om als juridisch, financieel of medisch advies van welke aard beschouwd te kunnen worden. Indien uw advies nodig heeft dient u een deskundige te raadplegen.

9.3 De volgende bepalingen van dit artikel zijn van toepassing voor zover maximaal toegestaan door de toepasselijke wetgeving en zullen onze aansprakelijkheid niet beperken of uitsluiten in gevallen dat dit onwettig of verboden zou zijn. In geen geval zijn wij aansprakelijk voor directe of indirecte schade (met inbegrip van winstderving of verlies van inkomsten, verlies of beschadiging van gegevens, software of databanken, verlies van of schade aan eigendommen of gegevens) opgelopen door u of een derde partij, voortvloeiend uit uw toegang tot, of gebruik van onze website.

9.4 Tenzij in een aanvullend contract uitdrukkelijk anders is bepaald, is onze maximale aansprakelijkheid ten opzichte van u voor alle schade die voortvloeit uit of verband houdt met de website of producten en diensten die via de website op de markt worden gebracht of verkocht, ongeacht de oorzaak waaruit die aansprakelijkheid zou voortvloeien, beperkt tot de totale prijs die u aan ons hebt betaald om dergelijke producten of diensten te kopen of om de website te gebruiken. Een dergelijke beperking is van toepassing op al uw vorderingen van elke soort en aard.

10. Intellectuele Eigendom

10.1. Alle intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de door VIZZY ontwikkelde producten, diensten en ontwerpen blijven eigendom van VIZZY, tenzij anders schriftelijk is overeengekomen.

10.2. De opdrachtgever verkrijgt enkel het recht om de geleverde producten en diensten te gebruiken voor de overeengekomen doeleinden.

11. Geheimhouding

11.1. Beide partijen zijn verplicht tot geheimhouding van alle vertrouwelijke informatie die zij in het kader van de overeenkomst hebben verkregen.

11.2. Informatie geldt als vertrouwelijk indien dit door de andere partij is medegedeeld of als dit voortvloeit uit de aard van de informatie.

12. Duur en Beëindiging

12.1. De overeenkomst wordt aangegaan voor de duur zoals vastgelegd in de offerte of overeenkomst.

12.2. Beide partijen kunnen de overeenkomst tussentijds schriftelijk opzeggen met inachtneming van een opzegtermijn van 30 dagen, tenzij anders overeengekomen.

12.3. VIZZY heeft het recht de overeenkomst per direct te beëindigen indien de opdrachtgever in gebreke blijft met de nakoming van essentiële verplichtingen.

13. Toepasselijk Recht en Geschillen

13.1. Op alle overeenkomsten tussen VIZZY en de opdrachtgever is het Belgisch recht van toepassing.

13.2. Geschillen die voortvloeien uit deze overeenkomst zullen bij uitsluiting worden voorgelegd aan de bevoegde rechtbank van het arrondissement waar VIZZY gevestigd is.

14. Vrijwaring

U gaat ermee akkoord ons te vrijwaren, te verdedigen en schadeloos te stellen van en tegen alle claims, aansprakelijkheden, schade, verliezen en onkosten, met betrekking tot uw schending van deze voorwaarden en toepasselijke wetten, met inbegrip van intellectuele eigendomsrechten en privacyrechten. U zult ons onmiddellijk een vergoeding geven voor onze schade, verliezen, kosten en uitgaven die verband houden met of voortvloeien uit dergelijke vorderingen.

15. Inbreuken op deze voorwaarden

Onverminderd onze andere rechten op grond van deze voorwaarden, kunnen wij, indien u deze voorwaarden op enige wijze schendt, de maatregelen nemen die wij passend achten om de schending aan te pakken, waaronder het tijdelijk of permanent opschorten van uw toegang tot de website, contact opnemen met uw internetprovider met het verzoek uw toegang tot de website te blokkeren, en/of door juridische stappen tegen u ondernemen.

16. Ontheffing

Het niet afdwingen van een van de bepalingen in de deze voorwaarden en in enig ander document, of het niet uitoefenen van een mogelijkheid tot beëindiging, kan niet worden opgevat als een verklaring van afstand of stilzwijgende instemming, en zal geen invloed hebben op de geldigheid van deze voorwaarden of enig andere overeenkomst of een deel daarvan, of het recht om daarna alle bepalingen af te dwingen.

17. Beëindiging van gebruik

Wij kunnen, naar eigen inzicht, te allen tijde de toegang tot de website of enige dienst daarop, tijdelijk of permanent, wijzigen of stopzetten. U stemt ermee in dat wij niet aansprakelijk zijn jegens u of een derde partij voor een dergelijke wijziging, opschorting of stopzetting van uw toegang tot of gebruik van de website of enige inhoud die u mogelijk op de website hebt gedeeld. U heeft geen recht op enige compensatie of andere betaling, zelfs niet indien bepaalde functies, instellingen en/of inhoud u heeft bijgedragen of waarop u bent gaan vertrouwen, permanent verloren gaan. U mag geen toegangsbeperkende maatregelen op onze website omzeilen of proberen te omzeilen.

18. Elektronische communicatie

Door deze website te gebruiken of door op digitale wijze met ons te communiceren, stemt u ermee in en erkent u dat wij digitaal met u kunnen communiceren via onze website of door u een e-mail te sturen, en stemt u ermee in dat alle overeenkomsten, kennisgevingen, bekendmakingen en andere mededelingen die wij digitaal aan u verstrekken, voldoen aan alle wettelijke vereisten, met inbegrip van maar niet beperkt tot het vereiste dat dergelijke mededelingen schriftelijk dienen te zijn.